article-header

Geen onderdeel van een categorie

Fairphone Easy: een smartphone-abonnement voor een eerlijkere toekomst

Geen onderdeel van een categorie

De wereld heeft een nieuw business model nodig. De elektronicabranche richt zich om flinke winst te behalen, op het zo vaak mogelijk verkopen van nieuwe modellen,. Op die manier bevorderen ze de korte levensduur van producten, overconsumptie en afval. Fairphone weet wel dat het maken van winst belangrijk is, maar een eerlijkere en schonere toekomst is het allerbelangrijkste. We moeten naar een circulaire economie toe, die de bronnen die we hebben zo goed mogelijk benut.
Daarom houden wij van een lange levensduur en ontwerpen we smartphones die langer meegaan en gemakkelijk te repareren zijn – terwijl we anderen aanmoedigen de lange levensduur ook te omarmen. Het is nu eenmaal zo, hoe langer je je telefoon gebruikt, hoe kleiner je ecologische en sociale voetafdruk. Daar is ons nieuwe business model voor gemaakt.

Hier is Fairphone Easy

Met trots kondigen we de lancering van Fairphone Easy aan, een smartphone-service waarmee onze circulaire ambities naar een nieuwe hoogte stijgen. We geven consumenten in Nederland de mogelijkheid om onze meest duurzame en modulaire smartphone tot nu toe, de Fairphone 4 (groen, met 8GB/258GB), voor een vast maandelijks bedrag te gebruiken, in plaats van het toestel te kopen.

Fairphone Easy abonnees hoeven zich geen zorgen te maken over vervanging van hun toestel of reparaties als er iets kapot gaat. Wij zorgen voor al het onderhoud en de benodigde upgrades. Gebruikers worden ook beloond met lagere maandlasten als zij goed voor hun smartphone zorgen en hem langer gebruiken: voor elk jaar dat de smartphone vrij van schade blijft, gaat de maandelijkse korting omhoog. Op die manier worden gebruikers beloond voor het deelnemen aan onze missie van een langer leven voor de smartphone.

 

Is Fairphone Easy duurzamer?

Je zult je wellicht afvragen hoe een abonnementsservice meer circulair en duurzaam is dan gewoon een smartphone kopen. Het huidige business model van onze branche laat zien dat er wereldwijd 1,4 miljard smartphones worden verkocht. Gebruikers houden hun toestel gemiddeld 2 tot 3 jaar en slechts 15% van de weggegooide toestellen wordt verzameld voor recycling. Dit draagt bij aan het wereldwijd groeiende elektronisch afval probleem – en aan de groeiende uitstoot van CO₂. Want 70% van de CO₂ emissie van een smartphones vindt plaats tijdens de productie. Hoe meer nieuwe telefoons er gemaakt worden, des te groter de impact op het milieu. Deze snelle productlevenscycli hebben niet alleen een negatieve impact op de planeet, maar ook op de mensen die in de aanvoerlijnen werken. Hoe langer een telefoon (en al het materiaal) in gebruik blijft, hoe kleiner de impact op mensen en de planeet is. Fairphone Easy vergroot de levensduur van onze toestellen en hun grondstoffen, terwijl we een geweldige gebruikerservaring creëren en zorgen voor een duurzamer business model voor de smartphone industrie.

Waardoor wordt Fairphone Easy circulair?

Fairphone Easy moedigt de abonnees aan de levensduur van hun telefoon te verlengen door de garantie voor langer behoud en plezier van hun telefoon. Als de abonnee de service opzegt, garandeert Fairphone dat het toestel ‘verder leeft’ door het op te knappen en het aan een nieuwe abonnee te geven. Of om onderdelen te hergebruiken voor het repareren van een andere telefoon. Aan het eind van het leven van de telefoon zorgt Fairphone ervoor dat het toestel netjes wordt gerecycled. Op die manier wordt het geen elektronisch afval, of eindigt de telefoon niet in een la waar zijn waardevolle materialen niet worden (her)gebruikt.

Dit business model is een al heel lang gekoesterde wens van ons; tot nu toe hebben we vooral gewerkt aan het eerlijker maken van het ontwerp en de productie van de telefoon voor mens en planeet. Maar, nadatde klant de telefoon koopt, hebben we niets meer te zeggen over het proces. Met het servicemodel van Fairphone Easy kunnen we nu de hele levenscyclus van de telefoon eerlijker en duurzamer maken, door langer gebruik te stimuleren en hergebruik van het toestel en goede recycling te garanderen.

 

Wil je meer weten over Fairphone Easy? Je vindt hier alle details en als je in Nederland woont en een nieuwe telefoon nodig hebt, sluit je dan aan en maak deel uit van de circulaire oplossing!

Share this post

Related berichten See all posts

Fairphone Newsletter

Blijf op de hoogte van Fairphones ontwikkelingen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en krijg €5 korting op jy volgende bestelling.

De €5 kortingscode zal via mail gestuurd worden. De code kan gebruikt worden op een bestelling boven €75. Hou er rekening mee dat onze voertaal Engels is. Door je aan te melden voor onze nieuwsbrief ga je akkoord met onze Terms & Conditions en Privacy & Cookies Policy. We vragen om je naam en e-mailadres zodat je onze nieuwsbrief met updates over geweldige projecten kunt ontvangen. Je kunt je toestemming op elk gewenst moment weer intrekken.

Close